Pagina's

Meer pagina's

zondag 1 maart 2015

Deodorant zelf maken

2 eetlepels baking soda (zuiveringszout)
2 eetlepels maiszetmeel
(in poedervorm!)

2 eetlepels kokosolie
Eventueel een paar druppeltjes etherische olie naar keuze.

Deodorant zelf maken is een gezond alternatief voor de reguliere deodorant.
Regelmatig komt er weer een bericht ergens tevoorschijn over de gevaren van het gebruik van deodorant en anti-transpirant.

Er wordt regelmatig gesuggereerd dat het gebruik ervan zou kunnen bijdragen aan borstkanker. De grote boosdoeners zijn de ingrediënten aluminium en parabenen.
Het is volgens mij nog niet steeds  duidelijk of deze stoffen echt door de huidlaag kunnen dringen, maar toch zullen er veel mensen zijn die liever een natuurlijke deodorant zouden gebruiken.
Naar mijn idee kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen. En zoveel mogelijk misschien potentieel gevaarlijke stoffen in je cosmetica vermijden.
Het probleem is echter dat veel natuurlijke deo’s, zoals de kristaldeo (die eigenlijk ook gewoon uit een aluminiumzout bestaat en dus weinig beter is dan deo met aluminium) voor veel mensen gewoon niet sterk genoeg zijn.
Maar gelukkig is er een heel simpel en goedkoop ingrediënt dat waarschijnlijk al in je keukenkastje staat en bij veel mensen nog veel beter werkt dan gewone deodorant: zuiveringszout ofwel baking soda.
Deodorant zelf maken met dit recept geeft een perfecte crème deo. Je smeert een klein beetje onder je oksels en je bent echt de hele dag fris. 
Wil je liever een deospray gebruik dan het citrus jojoba deospray recept.


Lees meer .....hoe je zelf een deostick kan maken 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten